Σκοπός του μαθήματος είναι να βοηθήσει τους σπουδαστές να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις και να αναπτύξουν ορισμένες βασικές τεχνικές ιδιότητες στον σχεδιασμό, την οργάνωση, την υλοποίηση και τον έλεγχο της παραγωγικής διαδικασίας στην επαγγελματική κουζίνα του εστιατορίου είτε σε ξενοδοχείο είτε ως ανεξάρτητης επιχείρησης.
Με την ολοκλήρωση του μαθήματος ο σπουδαστής θα είναι σε θέση να γνωρίζει τις αρχές σχεδιασμού-διάταξης του εξοπλισμού, οργάνωσης και λειτουργίας των επιχειρήσεων μαζικής παραγωγής εδεσμάτων.
Να γνωρίζει και να είναι σε θέση να εφαρμόζει τις βασικές αρχές υγιεινής και ασφάλειας που σχετίζονται με τα τρόφιμα τον εξοπλισμό, τους χώρους, τα μηχανήματα και τα παραγόμενα εδέσματα σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία και τα συστήματα H.A.C.C.P. - I.S.O.
Να κατανοήσει τη χρησιμότητα και λειτουργία των εργαλείων, σκευών μικροσυσκευών και μηχανημάτων που χρησιμοποιούνται στους χώρους των επαγγελματικών μαγειρείων.
Να εξοικειωθεί με την ορολογία της επαγγελματικής μαγειρικής.
Να αποκτήσει εμπειρίες σε τεχνικές διαδικασίες και συστήματα παρασκευής φαγητών.
Να κατανοήσει τα διοικητικά προβλήματα των επιχειρήσεων μαζικής παραγωγής εδεσμάτων.
Να είναι σε θέση να εφαρμόζει όλα τα παραπάνω και σε επιχειρήσεις Catering |